Hoppa till huvudinnehåll
Hem

Main navigation

  • Recept & artiklar
  • Matskolan
Profile picture for user Lisa Lemke
Av
Lisa Lemke
Foto
David Back

Torsktider!

måndag, november 28, 2016 - 17:35
Vi har köpt hem en härlig torsk och lagar fem smarriga rätter av hela fisken. Efter att man har skurit ut ryggen och filén finns det mycket kvar, som kan användas i soppor och hamburgare. Hittar ni en stor torsk, passa då också på att skära ut kinderna, som är riktigt goda. Kom ihåg att alltid laga torsken med omsorg. Alla vill njuta av en saftig och smakrik torskrätt.

Brandade med rökt torsk och vitlök

Lisa Lemke

Torskburgare med pepparrotsmajo och saltgurka

Lisa Lemke

Vodka- och dillgravad torsk med pepparmajo och fänkålssallad

Lisa Lemke

Creole fish soup

Lisa Lemke

Hemmagjorda fish 'n' chips

Lisa Lemke

Mer torsk!

Kokt torsk med ägg, räkor och skirat smör

Stekt torsk med vitvinssås och smörkokta grönsaker

Gräddstuvad rotsakspytt med torskfilé och inlagda rödbetor

Torsk med dragonslungad potatis, picklad pumpa, rotselleri och blomkål

Ugnsbakad torsk med gräddkokt spetskål, pancetta och citron

Torskrygg och ljummen gurksallad med äggkräm och kantareller

Stekt torskrygg med rostad blomkål, blomkålspuré och löjrom

Halstrad torsk med vit sparris som primör och skum

Torskrygg med prästostpuré, stekta kantareller och pepparrotscrème

Recept av Lisa Lemke

Marshmallows med citronsmak
Chokladmarängtårta med salt chokladkolakräm och kanderade nötter
Filodegsbakade ägg med taleggio och prosciutto
Nässelblinier med löjrom och smetana
Lammpaté med oliver
Inkokt lax med dill- och citronmajo samt vårlig påsksallad
Vitlöksbakad lammstek med citron- och myntaglaze
White chocolate med mandelmjölk
Kryddig, het tranbärsdryck med lingon
Creole fish soup
Smörstekt torskrygg med ägg-, kapris- och rödbetshack
Ljus grönsaksbuljong
  • +

Prova recept från

Tommy Myllymäki

Henrik Norström

Norbert Lang

Daniel Roos

Mattias Larsson

Tomas Drejing

Paul Svensson

Klas Lindberg

Leif Mannerström

Magnus Albrektsson

Isabell Seger

Rikard Nilsson

  • +

Footer menu

  • Annonsera
  • Om Cooked